Pages

Tuesday, September 3, 2013

Sakeenah dalam Redha Allah. Yang ditunggu. Yang dicari. :)Bismillah.


"Dia Mengetahui apa yang masuk ke dalam bumi dan apa yang keluar daripadanya dan apa yang turun dari langit dan apa yang naik kepadaNya. Dan Dia bersama kamu di mana saja kamu berada. Dan Allah Maha Melihat apa yang kamu kerjakan." 

(Al-Hadid : 4) Istikharah dan berdoa. Semuakan di tangan Allah. :') 
Malu demi redha Allah. Cinta juga demi redhaNya, Allahu ta'ala.. 
Bismillahi tawakkal 'Alallah, redhakan baitul muslim kami, ya Rabbah :') 


Credit : Syaza Mariyah. ^^


Tak terucap ucapan terima kasih pada manusia-manusia yang dipilih Allah, yang dihantar Allah kepada kami sebelum dan sepanjang majlis. Tak terhingga pula syukur dipanjatkan pada Allah, Maha Pemurah dan Pemberi segala rezeki.

Nyata Allah sangat Pemurah lagi Penyayang, tidak putus mengurniakan kami nikmat dan segala kemudahan walaupun bergunung dosa kita padaNya T_T


SubhanAllahu ta'ala.


Jujur aku bangga dan terharu melihat abah tenang duduk tegak di hadapan, melepaskan dosa pahala anak perempuan keduanya sambil memegang erat tangan kanan zauji, Imam yang dipilih Allah untukku,


Ahmad Zaki. :')


Dulunya pilihan ummi ketika ummi masih bernafas, ketika masih mampu menjadi wakil bertaaruf dengannya. Sangat suka ummiku pada zauji. Orangnya tinggi lagi putih, pernah menjadi antara calon dalam doaku dulu-dulu.


"Gara-gara ciri pelakon korea lah kan. Idaman semua kononnya. eheh apa lagi?" Ummi gelak dalam telefon.Pada awalnya emosiku yang tidak stabil menolak pilihan ummi. Tetapi tetap jodoh itu di tangan Allah,  dan subhanAllah semua Allah telah permudahkan. Dari persiapan sehingga majlis selesai. Terus pada taaruf kami sedikit demi sedikit.


Malu dengan Allah. T_T


InsyaAllah. Hari ni sudah berada di korea, menghadap meja belajar untuk final semester, final 4 bulan di bumi sonata penuh tarbiyah ini. Meneruskan janji-janji pada Allah, menyahut baton dakwah sahabiah-sahabiah Rasulullah. Walhamdulillah, hati tenang meskipun zauji berada di Malaysia bekerja lillahita'ala. Pada rindu berbaki, kita salurkan pada Allah kan. :)Menjadi seorang isteri bukanlah semudah tersenyum setiap hari pada si suami, dan berada dalam lingkungan taat pada suami bukanlah semudah menunggunya dalam hujan seperti dalam drama korea. Ingatkan lagi janji Allah tentang sakeenah, ketenangan itu yang benar-benar akan menjadi dinding pada hati yang resah. Sakeenah, hanya dalam hati mereka yang berlapang dada untuk ketaatan pada suami, dan ketenangan dalam mencari redha Allah.Tidak lain yang aku doakan, moga Allah menjadikan hati zaujku tenang dan cekal seperti Ibrahim a.s yang meninggalkan isteri dan anaknya, terus juga menjadikan hatiku di sini tabah dan redha seperti Siti Hajar, yang ditinggalkan bersama Ismail a.s.


Nabi Allah itu juga manusia, punya hati yang berbolak balik arahnya, punya masa lelah, punya masa berhimmah. Dan hati hamba-hamba Allah itu hanya dipegang olehNya, baik hatinya maka baiklah seluruh jasadnya, akhlaknya dan perbuatannya.  Moga Allah menjadikan kami pasangan yang bertaqwa, mencintaiNya lebih dari cinta antara kami.


Dan moga kami dibawah lindungan rahmah dan barakahNya memimpin keluarga yang sentiasa mendokong agamaNya.Biiznillah.
Salam dan doa dari kami,

untuk sama-sama tsabat. ^_^ InsyaAllah.p/s : Jom buat kenduri kecil di korea hihi. Tapi zauji takda, si isteri jelah yang ada :P 


5 comments:

Anonymous said...

barakallahulakumawajam'a bainakuma filkhair.

moga makin melaju dalam D&T ^_^

may Allah ease n bless.

LynnAiza said...

mabrook kak krun! :)
barakallahulakuma. cinta sampai syurga insyaAllahhh..
semoga dipermudahkan segala urusan di sana. ;)

Najwa Nagmudin said...

Moga Allah beri kekuatan kepada kita semua krun sayang.Tak lama lagi saya pun akan merasai perasaan yang sama seperti awak..suami di msia,saya di Jordan.Jom jadikan doa ekspresi rindu kita..best sangat post ni.jzkk ukhti..:)

Faarihin said...

Alhamdulillah.. tahniah tuan blog.. eh puan blog.. masih terbayang2 video osem bulatan gembira itu..

Alhamdulillah.. semoga berbahagia hingga ke syurga.. =)

Rafatta 99 said...

Agen Vimax Asli Original Canada.
KLG Pills Obat Pembesar Penis.
Vigrx Plus Obat Pembesar Penis.
Vimax Obat Pembesar Penis.
Vakum Pembesar Penis.
Boneka Full Body.
Penis Ikat Pinggang.
Obat Kuat Maximum.
Obat Kuat Viagra USA.
Vagina Senter.
Perangsang Potenzol.
Vakum Pembesar Payudara.
Penis Tekuk Manual.
Cobra Oil Pembesar Penis.

Kepuasan Customer Adalah Perioritas Bagi Kami. Terima Kasih
Selamat Berbelanja.