Pages

Monday, May 27, 2013

My dear. Im here. :')




"Khairun, tell me again. How do you love your life now? 
Can you help me find, the sweetness of 'this life'? (crying)"



Allah. WasubhanAllah.


Manis itu subjektif. Dan kemanisan itu lutsinar, Illiyya. You dont find it. You feel it. 
T_T




Illiyya dan ombak. Katanya semalam, "What's left in dunya?" 
SubhanAllah. T_T



Manis itu terletak pada jawapan Allah dalam doa-doa. Dan mereka yang terus berdoa, pasti sekali muncul rasa kemanisan itu setelah hadir cinta Allah pada hati yang lompong. Dan kosong. Kan Illiyya? I cant say much, but we have to pray. And pray harder day by day. InsyaAllah Allah listens. And He always listens :)




"Allahumma innaka ta'lam anna haazihil qulub,
Sesungguhnya Kau Maha Mengetahui hati-hati ini.." 


Only He Knows.. Only He. :) 




Mungkin, perasaan itu pentingkan diri sendiri. Kerana hanya empunya hati yang merasakan. Dan amat susah untuk kita kongsikan. Tak terkeluar dek mulut, tak terkeluar dek aksi. Bagaimana harus aku bantu.. :'(



This is what i call,
"Subjective. Bergantung pada hati sendiri mendefinisikan."


Allahurobbana.

So what's left in dunya?



Bismillah. You have me. Us. Your heart. And Allah. Illiyya, jom bangun! 

:')




p/s : Tak apa. Though abah, imran, umar, and now illiyya sangat lemah, i will stand strong no matter what. Biiznillah. 

Ok, sambung tulis thesis weng-weng. May Allah Ease >.<




3 comments:

pengemis Cinta said...

salam orang korea!

:')

sobs.
suka baca apa yang awak tulis.
rindu dengan ke-optimis-an awak.
nanti sy kacau awak kat line utk serap kekuatan awak.

ukht farhu said...

inshaallah krun.inshaallah.
Allah ada untuk jaga mereka2 yg jauh di mata.
Dia jualah Tuhan yang Menjaga anak-isteri Abu Bakr saat ditanya apa yang kau tinggalkan untuk keluargamu?

Illiyya yang tersungguh matang menelan dunia.
kagum, wallahi!!

Anonymous said...

salam.u know what.i can feel the lompong yg illiyya rasa tuh cause a few days before,im asking the same question to my usrah-mate.bila kita dah hilang org yg paling bagi kesan dlm hidup kita mmg kita rasa hilangnya manisnya hidup.and im trying to be strong kakak like you to my adik-adik.sbb saya taw they really need me and you to show them yg hidup ini ada lagi bahagia dia selagi Allah yg ada dalam hati ni.May ALLAH ease your family and i hope Allah will meet us all in jannah :) stay strong sbb ada orang yang mmg rasa apa yg awak rasa sekarang and fight together with u.