Pages

Tuesday, May 21, 2013

Abah, do you remember?


Bismillah.


Menulis nampak mudah. Mendengar juga nampak mudah. Memberi nasihat nampak mudah. Lagikan memandang rendah mereka, tentunya teramat mudah sekali. Namun bagi diri mereka yang merasa betul-betul, tiada apa lagi di dalam jiwa, tiada apa di dalam hati. Astaghfirullah, bagaimanakah perasaannya itu. Aku tidak mampu untuk rasa bersama, dan tak pula aku minta untuk betul-betul rasa jatuh itu.



T_T



Listening to instrumental "I love you, dad" by Lee Dong Joon. Somehow lagu ni buat aku termenung, teringatkan ayat-ayat abah yang menghidupkan aku dulu. Biiznillah, lepas abah call semalam mungkin sedikit retak hati di dalam, mendengar suara abah yang ketar-ketar bingung dengan keadaan hari ini. Tapi insyaAllah izinkan aku bantu sambung retak-retak tu untuk berjalan lagi. Kerana hidup kita masih belum berakhir di sini, abah. Belum lagi.



Abah, masih boleh bangun. Kita bangun semula, Allah ada.



:')




When abah said, "I am not who i was. Maybe, awak tak jumpa abah yang dulu. But you should always know, i love you and semua. And its the same love, just like before"


I said, "Abah, abah sentiasa yang dulu. Abah kuat. Dan sentiasa kuat. Tapi kuatnya abah, datang dari pelbagai aksi sekarang, kan. No matter what people say, insyaAllah i love you. And its the same love, just like before. And always. :')"


And when they say, "Learn to forgive yourself, sometimes. Because forgiveness is one of the key to freedom."


I say, "Freedom. I just dont know what it is. Cause i dont forgive myself. Not yet."






A video to you. Sekelip timeline of my life. Dari start nak fly ke korea. "We move on, abah. dont give up". hewhew :')



Instrumental title : I love you, dad
Artist : Lee Dong Joon.





p/s : Its not easy, to be the one yang kena certain ujian tu. Only diri sendiri, and only Allah Knows. Doa kami sentiasa bersama abah. :)




2 comments:

aku-bukan-robot said...

semoga Allah beri kekuatan pada abah akak. inshaAllah.

pakcik. no matter payah & perit mana.lepas susah pasti ada mudah. Bidznillah.
(=

keep move on ya.
moga Allah redha.

Anonymous said...

sayang kak krun lillahi . ni mesti sebab Allah sayang kat kak krun :)