Pages

Wednesday, October 24, 2012

Last Call.Bismillah.
Last call sebelum tutup mata. 

إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ"Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah keadaan suatu kaum sebelum mereka mengubah keadaan diri mereka sendiri
(13 : 11 )

#01 | Usaha. 

"Aku adalah sepertimana sangkaan hambaKu, dan Aku bersama dengannya ketika ia mengingati Aku. Jika ia ingat kepadaku dalam hatinya, Aku ingat kepadanya di dalam hatiKu..."
(Hadith Qudsi, Tirmidzi dan Abu Hurairah ra.)

#02 | Ingat. 
Dan bersangka baik dengan Allah.
"dan Dia memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barang siapa bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan (keperluan)nya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusanNya. Sungguh, Allah telah mengadakan ketentuan bagi setiap sesuatu" 
(65 : 3) 

#03 | Tawakkal. 


InsyaAllah. Allah tidak pernah menghampakan hambaNya. Walaupun harapannya kecil seolah punya 3 kelopak daun bunga itu, dari sekuntum. Yakin. Dan percaya. 

Allah is with you. 


:')6 Jam sebelum jarum tepat ke angka 10 pagi. 10 pagi hari Arafah masyaAllah, mereka khusyuk menunaikan haji di tanah suci, tetapi kami kan disusun untuk khusyuk menelaah ilmu dunia lagi di sini. :'( Semoga bermanfaat, untuk masa hadapan Islam, dan ummah. Oh ye. Istighfar dan tetapkan niat ikhlas lillahita'ala, sebelum betul-betul mengangkat pena dan meluahkan segala yang dihirup sebentar lagi. I mean, segala yang terhirup dengan izinNya sepanjang seminggu ini. Huuuh.

Allah yusahhil untuk semua yang menghadapi peperiksaan di korea. :') 
Bittaufiq Wannajah. Fi kulli Imtihan. Fiddunya wal akhirah. Amin. Best of luck!p/s : Abes exam japgi jom angkat lens. Bunga-bunga merah sudah masak untuk di shoot ^_^ yeah.

No comments: