Pages

Tuesday, June 12, 2012

Untuk Ummi, Jun.



Sepucuk, untuk ummi. Jun ini.


"Dah 2 bulan rupanya kita berjauhan, ummi. Tapi waktu di sana kan seolah masih belum seminit kan berlalu? :)

Ummi, hari ini sudah hari ke-4. Video anak ummi dah hampir 7000 orang tengok mi. Dulu ummi yang semangat promote bulatan gembira kt setiap wall kawan. Hari ni, tak ada ummi tapi ada Hannan ngan Umar postkan link video kt wall. Tadi juga call Skype dengan Izzuddin. Hati rasa... bahagia InsyaAllah. 

 Alhamdulillah.


Semoga pahala ummi mencurah-curah jatuh penuh di sisi. Dan kubur lagi wangi meluas, putih dan nyaman.


Khairun, rindukan semua mi.. Lagi sikit nak balik, jumpa abah dan semua"

:')



Umar, Hannan, Khairunnisaa, Izzuddin, Ulfah, Raihan, Illiyya, Imran. 
InsyaAllah ummi. Anak-anak ummi semua mendoakan ummi..
Semoga terus tenang di sana ya


Huk. Sebak. Allah, kongsikan perasaan bahagia ini dengan ummiku disisiMu sana. Dan permudahkanlah peperiksaan akhirku untuk sem ni. Ya Allah..



"Allahummaj'alni minan najihiin wal faiziin wal mumtazin fi kulli imtihan fiddunya wal akhirah"



Semoga video itu pergi lebih jauh dan berkenalan lagi dengan jiwa-jiwa muslim seluruh dunia. Memberi salam, dan bersama berkongsi perasaan bahagia itu. Amin. :)

Good luck exam untuk semua yang sama-sama sedang berperang. Hwaiting! 



p/s : Thanx izzuddin for calling. Kekadangkan din, krun rasa video ni mampu menjadi pengkhabar rindu dan penyambung silaturrahim yang sangat hebat. kan? MasyaAllah. Pasni kita buat projek cuti musim panas :) Selamat jawab exam di Skudai sana. 

Jazakumullahu khayr kepada semua yang sudi menonton dan share. May Allah bless.


10 comments:

mujahidah1413h said...

(= chaiyok2 kak krun untuk exam ini & exam dalam life juga !! moga berjaya & bahagia dunia & akhirat ^^
barakillahufik

Anonymous said...

Assalamualaikum kak Krun syg.. ^^
meski kita tak pernah bersua dan saling mengenali,perasaan syg itu berputik di qalbu ini.Allah...rasa sgt terharu dgn apa yg telah kak lakukan buat ummah..

pertama kali diri ini melihat video akak,bulatan gumbira di bumi sonata~hati ini sudah terpaut dgn izin Mu Ya Rabb agar dpt mengenalimu kak Krun dgn lebih lg.lalu disini Ukhuwah itu semakin terasa mekar.

MasyaAllah...begitu hebat semangat akak.Saya sangat kagumi akak.Moga diberikan kekuatan terus dan terus agar dpt menyumbang sesuatu yg osem buat ummah.. =')

Teruskan dakwah ini kak Krun.
owh ya,Bittaufiq wannajah utk exam.^^
Moga Mumtaz ya kak..Ameen.

Salam Sayang,
Hana. ^^ (i'm from Penang)

Nadia Fariza said...

Salam kak Krun.
Mula2 tengok video akk,
npe mcm kenal nama yg meng'upload' video 10 muwassofat Tarbiyah, rupa2nya akk.

Thumbs up akk! Pengisian yg simple tp cukup mengujakan! Teruskan 'memberi' akk.. syg akk kerana Allah!

Nadia Fariza
Uni. Yarmouk, jordan.

kruN. said...

@mujahidah haip! jzkk. awak juga. amin. :D

@anonymous MasyaAllah. saya juga tak sangka video yang asalnya dedikasi pada naqibah saya pergi sejauh tu T_______T subhanAllah walhamdulillah. semoga awa juga mumtaz fiddunya walakhirah. aminn

@nadia huk. InsyaAllah. sama2 memberi ye. 'Fazakkir innama anta muzakkir'
"berilah peringatan. Sesungguhnya kau hanyalah pemberi peringatan"

^^

adi said...

tgok gambar yg krun post arini br tawu, adik hannan rupanya.slamat berjaya krun,truskan perjuangan.

Anonymous said...

Lain orang lain cabarannya.Paling penting kita tahu dan sangat faham dan percaya ujian2 itu kita mampu hadapinya.Aja !

I understand the feeling of talking to a brother.Kekuatan untuk terus hidup dengan semangatnya :)

NoorVictory said...

Krun, semoga awak terus jadi muslimah mukminah mukhsinah.=)

Nia Ridzwan said...

salam ukhuwwah :)

memang video itu telah membawa awak ke seluruh dunia dan berkongsi rasa bahagia itu. mambruk, video yang baik untuk dikongsi seluruh dunia buat ummah tercinta. adore ur effort :')

may the barakah is with u always :)

Nia Ridzwan said...

*mabruk

iffah said...

Salam akak, saya suka dgn pengisian blog akak. sangat berguna utk org lain dn juga menyentuh hati. teruskan menulis dan menyebarkan dakwah ! ana uhibbuki fillah <3

-iffah :)-