Pages

Saturday, June 9, 2012

Bermula dengan Individu. Ye Kamu. Dan aku. :)


Bismillah,

"Wajib ke atas setiap muslim memulakan dengan memperbaiki dirinya, kesempurnaan itu dapat dilihat bila ia telah dapat memiliki beberapa perkara yang meletakkan ia di peringkat tertentu yang menjadikan ia mampu untuk memikul tanggungjawab amal islami.. 

Dan kenalilah Tuhanmu, perbaiki dirimu, ajaklah orang lain. Dirikanlah daulah Islam dihatimu, nescaya ia akan tertegak dibumimu.."

(Asy-Syahid Imam Hassan Al-Banna)




Alhamdulillah siap satu lagi video untuk hafalan visual umum.
Dalam menuju ke arah matlamat Ustaziatul Alam yang kita impikan dan usahakan, perlulah bermula dengan individu itu sendiri. kan? ^^


10 Muwasofat Tarbiyyah. Menjadi Individu Muslim yang mantap. InsyaAllah sama-sama kita hadirkan sifat-sifat ini :D


Semoga Allah redha. Amin.


6 comments:

Najaatul said...

another nice video akak, jzkk..
insyaAllah, sama2 hadirkan yg 10 ni.. hayya 3lal falah~ :)

p/s: slow motion canteek la kak.. hee~

Nia Ridzwan said...

subhanallah. nice ! semoga bermanfaat :)

slow motion pakai yang kat after effect ke?

Pesona Awan BiRU said...

Subhanallah. Very nice video.!
...........
Make me wake up about our 'ustaziatul Alam' in our future is start in our hand..~

wan said...

subhanallah, nice!

ukhti pakai dslr apa ye?

kruN. said...

@najaatul jazakillah khayr :)

@nia ridzwan yups2 kt after effect ^^ silalah cuba. Seronokkk

@pesona awan biru insyaAllah. Jom2

@wan gne nikon d5000 yg lame tu je T.T xcukup duet nk beli yg pro

Shahida said...

subhanallah.nice video.suke^^ buat video bnyak2 utk ummah..hee ;))