Pages

Tuesday, April 24, 2012

Kepada awak, kerana kita berkongsi kasih sayang itu.



Aku malu. Kerana, terlalu ramai yang menyayangiku. MasyaAllah. Aku malu kerana aku hanyalah insan berhingus *hijau* dalam dakwah dan tarbiyyah, apatah lagi berhingus *kuning* dalam ukhuwwah kerana Allah.


Aku malu. Dengan kalian.


Jujurnya, aku tak mampu menjadi hamba yang memiliki taqwa setinggi Abu Bakar as-Siddiq. Mungkin, hanya tempias kasih sayang Allah kepada hambaNya yang bertaqwa, dari kalangan kamu, dan kamu bukan?


Kerana....kasih sayang dari Allah kepada hambaNya yang bertaqwa itu, mencurah-curah sehingga tempias, dan masuk kepada hati kita yang kerdil ni kan? MasyaAllah lagi.. All praises to Him. Speechless :')


Mahu mohon maaf, sekiranya berlaku berat sebelah dalam hadiah-hadiah yang pernah aku tujukan, pernah diberikan, mungkin, ada yang tercemburu atau merajuk *eh ehehe* dengan diriku yang tak sempurna ini. Allah.... Maafkan aku. Hanya berjudul manusia biasa yang cacat keadilannya. Hanya Allah yang Maha Adil, lagi Pemurah. :')


Aku hasilkan ini, sejujurnya untuk semua yang mengenaliku, menyayangiku dalam sembunyi, atau depan mata. Aku sayangkan kamu dan kamu walaupun pada yang tak pernah tunjuk wajahnya itu. Kerana kasih sayang Allah, hati kita kan terpaut. Aku sayangkan kalian, yang sama-sama menyayangiku, kerana Allah semata. Lillahita3ala. 


Dan aku berdoa, agar kita dapat bertemu di syurga, bertemu dengan kamu-kamu yang sentiasa menceriakan hari-hariku dengan doa, yang terang-terang mahu pun sembunyi itu.


"Perumpamaan persaudaraan kaum muslimin 
dalam cinta dan kasih sayang di antara mereka
 adalah seumpama satu tubuh. 
Apabila satu anggota tubuh sakit 
maka mengakibatkan seluruh tubuh menjadi demam dan tidak bisa tidur."
HR Muslim






Iya, kamu yang di dalam video ini. Kepada pembaca blog ini juga. InsyaAllah :'))



Alhamdulillah, may Allah bless this beautiful ukhuwwah. Amin.





8 comments:

cikDr.Farhah said...

serius, dah jatuh cinta dgn akak, dgn blog ni :)(over tak ayat ni?)

suka sgt ayat2 yg akak guna/masukkan dlm post akak, ada nilai, ada pngajaran :).. terkadang rasa kerdil sgt, wlupon hakikatnya mmg kerdil.. Allah~ yg part2 best yg lain,biar sy simpan sdiri ey :'))

may Allah bless this beautiful ukhuwah too, wlupon sekadar sbg pembaca blog akak, lillahita3la, insyaAllah.

lavenderlover said...

wish to meet u 1 day.. nice entry & nice blog.. =)
salam persahabatan..

kruN. said...

:')) insyaAllah. sayang korang lillahita3ala. jom hadirkan rasa sayang kerana Allah. Dia yang telah ikatkan hati kita. wah. *malu*

ade rezeki kite jumpa ye :))

fatimah said...

salam :) teruskan menulis krun, because you never know your writings might just change someone..like me. thanks for sharing all the ilmu that you have, really apprecciate it. Salam ukhuwwah :)

izzaffalah said...

as-salam
nice post.....
keep writting....
X sabar untuk bace entry yang akan datang

Salam UkhuwahFIllah.....

Ameerah said...

nice writing krun^^
suka baca blog awak. penulisannya terasa dekat dgn hati =) n true..ur writing could change someone's life.
ape yg dtg dari hati i-Allah dapat menyentuh hati2 yg lain^^

Anonymous said...

thank you for being the somebody who gives meaning that the somebody cud be others somebody..kte x pernah jmp,x pernah b'ckp,cuma baca blog krun je..tp,sayang krunn lillahi taala^^

husnabanana said...

suka jugak bca blog awk. Moga hati2 kita bersatu kerana Allah swt. Keep writing and updating this blog for dakwah and tarbiyyah. Wlpn xpernah jumpa, tp tarbiyyah dr Allah tu sy dpt rasakan bila bc blog ni. T.T