Pages

Tuesday, January 10, 2012

Ayat fofular dari aku hari ni : kejayaan





"Diwajibkan atas kamu berperang, padahal berperang itu adalah sesuatu yang kamu benci. Boleh jadi kamu membenci sesuatu, pada ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, pada hal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."
2:216


"sikit la sikit.. abes la abes pasni hurhaaarr"


ape yang sikit ape yang abis my dear?
kerap kali merungut dengan bilangan yang sedikit.. pengakhiran itu dah dekat.
"hello~ sape kate?"


pagi tadi smpai malaysia sempat singgah di rumah akhawat.
suka pergi rumah akhawat sbb ramai org hahaha. klaka jugak.


emm tapi tersipu-sipu la tak boleh buang perangai. mampu senyum aje + suara jadi makin perlahan makin perlahan eh?


sambil sembang-sembang pasal korea, keluar cerita bilangan kami. emm kami dari pasukan XX la eh ㅋㅋ jeng jeng jeng!
mula nak bersedih, bersedih lagi dengan cerita yang tak habis.






'bilangan kami yang sedikit'




biiznillah terkeluar dari mulut sendiri "kejayaan tu bukan dan bukan dan bukan dan  bukan ditentukan dengan bilangan". serius separa sedar ketika mengucapkan ayat tu hoho super saiya~ 
betul kan? haip3


masa terkeluar ayat tu, terflash back kat kepala ala-ala mcm dalam movie tu SEGALAA hujah-hujah-isi-ceramah-post-kt-blog-uncleNoumanAliKhan-youtube-opentalk-tazkirah-usrah yang pernah terbaca tentang


"Neraca Dunia vs Neraca Allah"


sape yang kate kalau bilangan banyak tu satu kejayaan?
sape lak yang kate dpt A dlm peperiksaan satu kejayaan?

sape yang kate dapat belok kanan kat simpang time lampu isyarat kuning bertukar merah satu kejayaan?
SAPE PULAK EH YANG KATE KALAU MATI ATAS KATIL DENGAN AMAN SATU KEJAYAAN?



huh *lap peluh* "kenape la yek penuh dgn bahase inche gabbana ni.. geram jugak"


manusia yang kata. tu dari kaca mata manusia sendiri. neraca MANUSIA hoh. neraca dunia yang lemah.


kalau katekan yang mati atas katil dengan aman satu kejayaan, apakah pejuang mujahideen palestin들 yang syahid dibelah, dipenggal satu kegagalan?
-provokasi-



that's why, jangan pernah lihat kejayaan dengan mata dunia~ u have to believe in Allah. only He and Himself knows best. kejayaan yang betul kejayaan hanyalah syurga desyou? syurga.. satu je. 






.:Jannah:.
 satu-satunya kejayaan untuk semua




psst: post ni tertulis kasar bahasanya untuk menyepak pipi sendiri yang asyik2 susah hati pasal bilangan yang sikit. biar ayat yang terkeluar dari mulut hari ni diingat-ingatkan lagi smpai esok, tulat, minggu depan. selamanya.
mari kita usha neraca Allah. bagaimana hebatnya neraca Allah itu kan? yang tak dijangka-jangka.. penuh dengan hikmah. 


jzkk kepada ahli rumah Kahfi tadi. Nak sembang panjang tapi terlena pulak eyh T_T mungkin Allah nak tegur tadi pasal patah semangat. tibe2 terkeluar ayat tuh err... nway.. jzkk lg skali ^^


"move move move. angkat punggungmu yang berat dan berlari! orang lain dah nak smpai garisan penamat heh :)"




4 comments:

syafa mohamed said...

salam kak krun syg^^ wiwittt

wah...nihonjinrashii la kak krun nie..kekeke;D

dah terer guna'janggg','desyou',..etc.

sugoi naaaaaa...;)

Al Faqir Rabi'ah Al 'Adaweeyah said...

hihi..

tergelak terus bila sampai ayat ni --> kenape la yek penuh dgn bahase inche gabbana ni.. geram jugak

btw, nak amik kesempatan untuk ucap tahniah sebab menang bidio osem hari tu yep. [^_^]v

Khazinatul_Asrar said...

krun :D

jzkk sudi singgah kahfi ;'). Sekejap je jumpa awak, huhu x habis ta'aruf lagi ni~ InshaALlah nxt time ^_^

[jangan malu2 dah tau lain kali :D]

Selamat berbakti pada ibu bapa dan keluarga dan berjaulah ke bumi yang akak sukaaa sgt tu. Wah, rindu bumi tu. Mesti awak rasa nak pergi lagi nnt :')

Take care <3

kruN.ch said...

syafa : kekeke tu la suke sgt eh ngn nihonggo T_T nnt nk blaja lg hhehe

k.wee : huhu mekasih. jom masuk lg taun depan :D

k.syaz : ni k.syaz la kan? jzkk amek kt airport sumeee :'D bile2 nnt jom la jumpe. umah dekat daaa ni