Pages

Saturday, May 21, 2011

kalau aku pernah marah..maafkan aku juga


aku berang jugak orangnye
lagi2 kalau tunggu orang lebih dari sejam
lagi2 kalau komputer stuck tak bergerak
ntah kenape bab-bab yang tu tak tahannye marah
boleh dihempuk komputer ke dinding sekelip mata je

astaghfirullah.. "aku memohon ampun padaMu"

kalau kecik-kecik dulu
aku pernah diludah seorang budak ni
lagi jugak budak tu pernah baling jam kakak aku ke luar tingkap bas
sedang bas berjalan, ape ntah yang die dendam dgn aku pun tak tahu
bercakap dengannya pun tak pernah, datang2 terus ludah ke muka aku
tapi sebab aku tak dapat buat apa-apa
smpai keadaan mcm tu boleh je aku tahan marah
sebab die kawan adik aku
jadi boleh aku sabar

ujian aku agaknye hari ni
aku marah tak tentu pasal
semua benda tak kena,
nak kata perempuan beremosi
aku belum lagi datang cuti bulan hmm..

bisik aku sorang2 lam hati sabar..sabar
tapi pelik kan yang aku tak paham ade certain benda tu kenape ye aku tak boleh sabar?
tak boleh jadi jugak rase geram tu lamee aje tak hilang-hilang T_T

biiznillah, aku marah sorg2 diri pagi tadi
aku jadi tak tentu hala.. panas kat dalam ni
aku da ambil wudhuk, ade lagi panas tu
wudhuk aku tak betul ke? T_T
terdetik nak sambung tilawah
pastu aku bukak al-quran


...


macam tu je.

aku dapat teguran tu.. subhanAllah

"(yaitu) orang yang berinfak, baik di waktu lapang mahupun sempit, dan orang-orang yang MENAHAN AMARAHNYA dan memaafkan (kesalahan) orang lain. Dan Allah mencintai orang yang berbuat kebaikan"
-3:134

macam dongeng eh cite ni?
takk..! aku rase macam kena sepak je kat muka baca ayat tu
that's not a coincidence, seriously
then ayat bawah die mashaAllah

"Dan janganlah kamu (merasa) lemah, dan jangan (pula) bersedih hati, sebab kamu paling tinggi (darjatnya), jika kamu orang yang beriman"
-3:139

satu page je.

satu page je aku bace, meleleh2 macam ade mak pujuk eh
ya Allah.. "iyya kana'budu wa iyya kanasta'inn"

percayalah, sekali kita minta kepadaNya
sepuluh yang dibalas
kalau bukan sepuluh, seribu pun boleh, beribu-ribu, berjuta omo
sampai tak mampu kita menerima lagi T_T


bukak lah al-Quran, kalau mahukan petunjukNya
bacalah, amalkan ayat2Nya
dan sabarlah
sabar

"Sesungguhnya Allah bersama orang yang sabar"


3 comments:

drcaries said...

nice one!!terkesan jgk bce post ni...thnx krun selalu ingat2kn aku

Anonymous said...

apa ye tajuk lagu ukhuwah fillah abadan abada tu??

kruN.ch said...

sama2 ingatkan saya jugak ye timoh ^^
umm lagu tu lagu drama, 노을 tajuk die, kalau english sunset kot. dari "every single day" band :)