Pages

Monday, April 11, 2011

jangan takut sekarang, takut yang nanti









"even that little guilty they have, is a gift from Allah, that will save you. Allah is so powerful that the little conscience that He put in you, that guilt, Allah swears by it "dan aku bersumpah demi jiwa yang selalu menyesali (dirinya sendiri)-75:2-" by means to come closer to Allah...."
N.A

perubahan itu susah.
fitrah manusia takut kepada kesusahan.
dan fitrah manusia juga nak berubah itu.

tapi tak perlu takut.

jangan takut sekarang.
kerana perasaan yang datang itu..,

dari Allah.

"Barang siapa dikehendaki Allah akan mendapat hidayah (pertunjuk). Dia akan membukakan dadanya untuk (menerima) islam. Dan barang siapa dikehendakiNya menjadi sesat, Dia jadikan dadanya sempit dan sesak, seakan-akan dia (sedang) mendaki ke langit. Demikianlah Allah menimpakan siksa kepada orang-orang yang tidak beriman"
(6:125)

sayangnya Dia kat kita bila timbul perasaan tu
"Allah ingat kat kita rupanya..dan Dia sedang menegur T_T"
kalau aku bayangkan orang-orang korea
yang dilahirkan dari kecik smpai besar tidak mengenal islam
sangat kesian T_T
kalau aku bayangkan juga mereka yang mengenal islam
tapi tidak mahu mengaku dirinya islam
sangat kesian T_T

jadi jangan takut untuk berubah
kerana itu tanda Allah sedang menegur kita
itu tandanya kita

dipilih Allah.

aku pun takut
kamu juga takut
tapi tak perlu takut lagi sekarang
kerana aku ada kau, dan kau ada aku
dan kita ada islam
kita ada malaikat beribu mendoakan kita
dan yang teristimewa itu,

kita ada Allah Azzawajalla!

jadi usah takut. mari bergerak bersama!


2 comments:

Anonymous said...

salam. kte memang tak pernah jumpa awak, i just came across with d blog masa blog hopping. but thanks a lott for sharing and reminding. keep updating~da bookmark ni :)

kruN.ch said...

mashaAllah wasalam~ semoga kita tergolong dalam mereka yang bertemu kerana Allah ^^ ingatkan saya juga kalau ada apa2 penting ^__________^