Pages

Wednesday, September 15, 2010

disayangi =)

bersangka baik pada Allah
+Allah menyayangi hamba2Nya dengan memberikan ujian2 kepadanya+
"Allah tidak membebankan sesuatu nyawa kecuali pada kemampuannya"
(2:286)



sekilo ubat atas katil haa
roommate dah ingat aku ade leukimia ke cancer da keh keh sakit perut gelak
tak logik jugak ubat aku kene makan banyak macam ni kn~~
kalau dalam korea 대상포진 name die +carik dalam kamus+

aku kene SHINGLES a.k.a KAYAP
ummi kate penyakit ni adek pade chickenpox
bace kt wikipedia pon, sape yg tak kene chickenpox lagi mmg ade harapan kene kayap nih
serius confius betol penyakit ni sbb mule2 tu bentuk die macam kene gigit semut
lame2 die berair ketul2 besarrrr

sakit tak? sakeetttttt..mungkin tak pernah rase kesakitan chickenpox tapi shingles ni rase macam terbakar2 belakang badan
tak boleh pakai seluar yg ketat getah pinggang die
sbb bende tu mmg naik kt pinggang

ade yang kate kalau bende ni merebak pusing badan boleh mati
ade yang kate tu serpihan dari api neraka
wallahua'lam.. hanya Allah je yang tau

doktor cakap penyakit ni tak lame..paling lame 2 minggu lah die nk terbakar2 ponn
mmg tak boleh tido jugak lah haha
boleh berjangkit jugak KALAU terpegang "direct contact" dgn biji2 tu
so sape2 jgn lah gatal2 gi cucuk pinggang aku acah2 tok seminggu ni eyh
bahaye sangat! T__T ubat mahal tau

jage kesihatan semua~ "the first wealth is health!"


3 comments:

hidayahain said...

cepat2 sehat pastu kite g jalan erk~
figthing!!!!!!!

akhOo said...

Owh dear!!! btOi laaaaaa!! ahaha! ingtkan maen2!!!

nur aisha said...

krun, makan ubat jgn lupa! insyaAllah, awak sembuh okay. ameen! :)