Pages

Tuesday, September 14, 2010

44th time?


smlm datang 2 org korea kt campus
tetibe kate nak jadi kawan
dari awal da boleh agak dorg ni org "siape"
"hello, saya suke foreigners, nk kwn ngn korg boleh?"

ok lah bwk dorg gi bilik tetamu.. sembang kejap
da tnye da td
"korg datang sbb pe? kenape tibe2?"
dorg jwb "mmg nk kwn ngn org luar"
ok fine~ktorang pon warning awl2
kalo nk ckp psl tuhan dorg n bible bla bla
tanak dgr okay?

dorg kate tak tak..nk sembang knal je
cite da sume asal mane.. amek course ape bla bla
sekali da lame tu kuar da ayat die
"what do you think about Jesus?"
hmmph! mmg aku tarik muke panjangg
seyes malas btol nak layan.. mmg agak da
kwn aku huda dok senyum lagi bg pendapat
aku rase nk cabut lari je kureng asam plak

die kate sbnanye dorang ade homework
buat kwn ngn foreigners and cite psl jesus kt ktorang
"you guys just have to listen to what we're going to tell you"

ok lah nk cite..cite lah..aku dgr je
da lebih 40 kali rasenye orang camni datang nk dakwah =.,= tak larat la jugak
mule2 cite pasal jesus kne cross la ape ya Allah.. seram aku dgr
aku bace ayat kursi tiup2 tak benti
pastu bace doa pelindung hati dr tergugat tak putus2
yg part tak boleh thn tu die ckp kalau kte bunuh org
tp kte pengikut yg percaya kt jesus, kte diampunkan
kalau tak ikut, masuk hell
aku pon angkat tgn

"wait a second... what do you mean by that?
so..if i believe jesus is god, then i kill like 10 men, i'll go to heaven? WOW!!?"
die pon ngn yakinnye.."YES! YES!"
dengan suare nk pecah tingkap
aku mintak proof pulak mcmmane kte confirm yang tuhan die ampunkan kte kalau kte bunuh org - die buat pekak
die sambung lagi cite pasal tuhan dorg ngan lebih aktif T-E-T-I-B-E
ntah nape suare makin nyaring..semangat gle cerite itu ini itu ini
aku senyum je pikir dalam hati.. tadi cakap nk kwn ngn kte nk kenal2..ni pahal nk menjerit2 plak bile cite psl jesus adoii
+yang aku belajar dlu, kalau dgn org kafir pon, jgn buat kureng ajar la kan+

makin lame makin melalut cte die
kejap die kate jesus tuhan, pastu kate kalau kte percaye jesus, tuhan maafkan kte atas ape kesalahan pon
aku tnye lagi "wait2222.. just now you said jesus is the god, then you said if we believe in Jesus, then god will forgive you, how many god do you have now? we're confused"
"jesus is god, but he's so humble that he turned himself into human and sacrificed himself for the people"
"no no God doesnt need to sacrifices himself for the people, its vice versa. God is so powerful He has power to do EVERYTHING. He doesnt need to waste His time turning into human and stuffs. Dont you think so?"
"no i want you to know about Jesus and who he is!"
"its okay, i know who's jesus.. its all in the Quran.. and Quran is all Allah's words. We dont have to believe anyone but Allah..only He knows everything"
die diam jap.. buat taktau die sambung lagi cite

last2 die da abes ngn jayanya.. die ckp.. "so you should believe in jesus.. you'll go to heaven!!"
aku jawab "yeah..i BELIEVE he's the prophet and he delivers Allah's messages to the people, and now you're done right? thank you~" aku senyum lagi.. bgn nk blah

die pon senyum palsu "thanks for listening anyway"

"yeah.. 100 kali pon dgr cerite korang.. that's not going to change me insyaAllah. i'm a muslim..i believe in Islam and i believe only in Allah"




dan Ibrahim mewasiatkan ucapan itu kepada anak-anaknya, demikian pula Ya'kub. "Wahai anak-anakku! Sesungguhnya Allah telah memilih agama ini untukmu, maka janganlah kamu mati kecuali dalam keadaan muslim"
(2: 132)


3 comments:

ForMeAndForYou said...

eyy...seramnye...kat sni pun ad ke?? bkn cni buddha pnya ke..huhuh

kruN.ch said...

buat taktau je...kalo seram sgt call haida muahahaha~ jawapan die TERBAIKKK

arina said...

omg krun cayalah ko! bgos2 tetapkn iman